FB

tel +48 74 868 13 34, +48 609 60 04 22, +48 667 777 677
  • Chirurgia plastyczna

Chirurg plastyczny dr n. med. IRENEUSZ ŁĄTKOWSKI

Doktor nauk medycznych Ireneusz Łątkowski uzyskał dyplom Wrocławskiej Akademii Medycznej w 1989 roku na Wydziale Lekarskim. Jest specjalistą I stopnia z zakresu chirurgii ogólnej i II stopnia z zakresu chirurgii plastycznej. Od 1993 roku pracuje jako chirurg plastyk w Szpitalu i Klinice Chirurgii Plastycznej w Polanicy-Zdroju. Początkowo było to stanowisko starszego asystenta, pod kierownictwem prof. dr. hab. doktora h.c. Kazimierza Kobus. Obecnie doktor Łątkowski jest adiunktem Oddziału i Kliniki Chirurgii Plastycznej. W 2003 roku uzyskał stopień naukowy doktora nauk medycznych. W 2011 roku został konsultantem wojewódzkim z zakresu chirurgii plastycznej. Od wielu lat należy do Polskiego Towarzystwa Chirurgii Plastycznej, Rekonstrukcyjnej i Estetycznej (PTCHPiR), a w 2011 roku został członkiem Zarządu Towarzystwa. Jest także członkiem Śródziemnomorskiego Towarzystwa Chirurgii Plastycznej i Rekonstrukcyjnej. Uczestniczy w sympozjach, zjazdach, konferencjach, szkoleniach krajowych i zagranicznych, między innymi:

• Twelfth Annual Breast Surgery Symposium- Atlanta, Georgia 1996r.
  • International Symposium for Plastic Surgeons-Vienna, Austria 2001r.
  • Symposium on Aesthetic plastic Surgery- Bonn, Niemcy 2002r.
  • I.M.C.A.S. International Master Course on Ageing Skin- Paris, France 2003r.
  • EURAPS  Instructionn Course "Face Lift-Rejuvenation Expertise and Controversy"- Vienna, Austria 2003r.
  • XVI International Symposium of Plastic and Aesthetic Surgery-Nice, France 2004r.
  • XVII International  Symposium of Plastic and Aesthetic surgery - Nice, France 2005r.
  • Aesthetic Surgery of The Face-Principles and Pitfalls in Aesthetic Facial Surgery Course-Vienna ,Austria 2007r.
  • International Symposium "Face the Face" -Utrecht,The Netherland 2008r.
  • International Symposium"How to run you best Breast Practice"-Stockholm, Sweden 2009r.
  • Madrid Course in Aesthetic Surgery-Madrid, Spain 2011r.
  • International Symposium for Plastic Surgeons -Munich Germany 2012r.

Od kilkunastu lat dr Ireneusz Łątkowski prowadzi również własną Klinikę Chirurgii Plastycznej, w której przeprowadzane są operacje z dziedziny chirurgii plastycznej, rekonstrukcyjnej, twarzowo-czaszkowej, leczenia wad wrodzonych i zmian pourazowych. Wykonywane są między innymi takie zabiegi jak korekcja uszu, powiększanie piersi, redukcja biustu, korekta nosa. Opisy wszystkich przeprowadzanych  operacji można znaleźć na stronie.

Certyfikaty i dyplomy